CURS "LECTURA I TIC" BROMERA 2010

ACTIVITATS MÒDUL 2
1. Organització Espanyola del Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI) http://www.oepli.org/
El fabricant de muntanyes. Alberto Pérez Villacampa
Il·lustrador: Jorge del Corral
Bloc: http://jdelco.blogspot.com/ i (http://jdelco.blogspot.com/2010/11/presentacion-de-los-fabri...)
Àlbum publicat en Ed. Bromera (novembre 2010)

I ací teniu un extracte:
LOS GANADORES
Primer Premio: A la obra “LOS FABRICANTES DE MONTAÑAS”, de los que son autores D. Jorge del Corral y D. Alberto Pérez Villacampa, de las ilustraciones y el texto, respectivamente.
Álbum Ilustrado. LOS FABRICANTES DE MONTAÑAS
JORGE DEL CORRAL
Nació y vivió en Jaca aunque ahora vive y crece en Barcelona. Allí estudió Bellas Artes y se fue formando, y tras muchos años, asegura, todavía sigue en ello.
En este tiempo ha ido desarrollando su faceta de ilustrador a la par que menguaba su vocación de pintor, combinando durante unos años la ilustración con la educación artística en escuelas y centros de expresión plástica de Barcelona.

Algunos de los trabajos realizados hasta la fecha son:
• La costurera del sonido, ganador del I Concurso de Cuentos Musicales convocado por Sieteleguas Ediciones.
• La gaviota y el faro , Sieteleguas Ediciones.
• Canarixmundum.com (Ilustraciones para página web)
• The adventurous puppy Inuka Fundacio d´estudis Nord-americans
• El cetro del rey Escorpión Ed. Molino2. Ministeri de Cultura http://www.mcu.es/index.html,
Ana Juan
Licenciada en Bellas Artes por la Universidad Politécnica de Valencia, Ana Juan es ilustradora, escritora y pintora. Ha colaborado en revistas como Madriz, El Víbora, Metal Hurlant, Marie-Claire, New Yorker y diarios como El Mundo y El País, y ha expuesto su obra en ciudades como Ginebra, Madrid, Sevilla, Nueva York, Valencia y Barcelona, entre otras.

Premios obtenidos
Premio Nacional de Ilustración (Ministerio de Cultura) en 2010 por por el conjunto de su obra
No conec els seus llibres il·lustrats, però ara he vist els preciosos vídeos a you tube (des del seu bloc) : Circus,  Amantes...
I el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2008 és per a...

.
Agustín Fernández Paz - O único que queda é o amor


Els meus alumnes i jo hem llegit i ens agraden  moltíssim tots els llibres publicats a Bromera (el gènere de terror és el preferit de l’alumnat): Cartes d’hivern (el millor i més popular), Nit d’ombres voraces, Tres passes pel misteri, Passadissos d’ombra, Només ens queda l’amor i Xiques (Tàndem Ed.).

3. Servicio de Orientación a la Lectura http://www.sol-e.com/

RUTES:
- Imatges d’Ana Juan: Banco de recursos→ 02 Directorio → Galería de escritores e ilustradores españoles → Ana Juan → Ilustraciones (21): La bella durmiente, Frida, Los libros de la selva, Elenita, Demeter.
- Biografia: (el mateix fins → Ana Juan → Biografía)
- Bibliografia: a la mateixa pàgina anterior. Heus-la ací com a Páginas web relacionadas:
Imaginació. Vol.4. Agencia espanyola de ISBN http://www.mcu.es/libro/CE/AgenISBN.html

He de confessar que no he trobat el llibre a aquesta pàgina sense saber l'ISBN. He emplenat una instància on line perquè l'ageència m'ho indicara. Us avisaré si em contesten, però com vénen tants festius... no hi confie massa que ho facen amb rapidesa.

Rondalles valencianes de Josep Franco, il·lustrat per Enric Solbes. ISBN: 9788498242775

Enric Solbes: http://enricsolbes.com/bio.html: Ha nascut a Alcoi el 1960. Viu i treballa a Alzira. El 1979 va fer la primera exposició. Fins a ara, ha realitzat una vintena de mostres de les seues pintures. Té una ampla trajectòria com a il·lustrador de llibres infantils i juvenils, però destaquen els calendaris i el centenar de cartells del que és autor, així com altres treballs com a dissenyador gràfic.
http://bromeradelletres.blogspot.com/2009/12/mor-lartista-enric-solbes.html
Enric Solbes, responsable de la imatge gràfica de Bromera, ha mort aquest 20 de desembre. Pintor, il·lustrador i dissenyador de prestigi, amic i company estimat, Solbes deixa un gran buit en l’editorial. Incomptables cobertes, el logotip, el disseny de les revistes L’Illa i TXT, els tradicionals calendaris, les exposicions... són només una mostra del seu pas inesborrable per Bromera. Ens deixa per tant un llegat imprés sense el qual no es pot concebre l’editorial i, alhora, un fum de records com a artista encantador, peça clau en l’equip humà de Bromera que enyorarem profundament.
El soterrar serà aquest 21 de desembre a les 16 hores al Tanatori d’Alzira (carretera d’Albalat, s/n, Polígon Industrial de Carrefour).

Currículum
Enric Solbes (Alcoi, 1960-Alzira, 2009) va iniciar la seua activitat com a pintor fa 30 anys amb exposicions a la Casa de Cultura d’Alcoi i a la galeria L’Eixam de València. Al voltant de 1982 va fer les primeres incursions en els camps de la il·lustració i el cartell. També va treballar per a l’agència de publicitat Tangram i, després de finalitzar els estudis, va col·laborar com a gravador amb el pintor i escultor Manuel Boix entre el 1985 i el 1987.
L’últim roder, de Josep Franco, va ser un dels primers treballs com a il·lustrador per a Bromera, editorial amb la qual ha mantingut un estret lligam professional des de llavors. Cap a finals de la dècada dels 80, inicia també la seua col·laboració amb l’actor, autor i director Carles Alberola i el productor Toni Benavent, que anys després fundaran la coneguda companyia Albena Teatre i de la qual Solbes es fa càrrec de la comunicació gràfica.
És autor d’un centenar de cartells anunciadors de distints certàmens de música, espectacles, campanyes institucionals, etc. Gran part d’aquesta producció està dedicada al llibre i, també, al teatre per a les companyies Albena Teatre i L’Horta Teatre. Els seus dibuixos han il·lustrat també llibres, calendaris, cartells, cobertes, publicitats i programes. D’aquests, cal destacar el calendari de Bromera, que s’ha publicat ininterrompudament des de 1992 i que també ho farà el 2010 amb alguns dels seus últims dibuixos. Així mateix, Solbes ha estat part fonamental en la imatge gràfica de l’editorial, dissenyant gran part de les col·leccions, les edicions especials, les cobertes de molts dels seus títols, la imatge de les revistes L’Illa i TXT o participant de manera directa en alguns dels títols com a il·lustrador, com és el cas de Rondalles valencianes, de Josep Franco, pel qual va rebre recentment el Premi al Millor Llibre Il·lustrat en valencià, atorgat per la Generalitat Valenciana.
La Casa de la Cultura d’Alzira acull des del passat 10 de desembre la seua darrera exposició després de catorze anys sense exposar material nou, Retrats de l’invisible, que es pot visitar fins al 10 de gener, i que, segons l’agenda, està programada en altres ciutats com ara Altea, Almussafes, Dénia i Alcoi, després d’haver passat també per l’Alcúdia, Sagunt o Requena.

5. Consell Català del Llibre per a Infants i Joves http://www.clijcat.cat/


ENRIC LLUCH GIRBÉS
Neix:  1949. Algemesí


Pell d’escata, 2009
Editorial: Bromera/ Col·lecció: -Espurna

6. La casa de gel de l’autor Joan Pons
http://xlpv.cult.gva.es/absysnetopac/

Disponible en BPM Benetússer

7. RECURSOS del web www.fundaciobromera.org
Ausiàs i Martorell a la motxilla. Desc-obrim els clàssics al batxillerat
Cristina Marqués i Ferrer
Experiència guanyadora del IV Premi d’Experiències de Foment de la Lectura «Ciutat d’Alzira» 2009

He escollit aquesta experiència de foment de la lectura perquè sóc professora de Valencià i faig classe a 1r de Batxillerat, que és el nivell ideal a què està dirigida. En l’exposició que féu Cristina Marqués coneguí aquest treball i m’agradaren molt la valentia i el treball de la professora, i l’espai de convivència i creativitat creat. Una proposta ben generosa i original en aquests temps. Em recordà les experiències teatrals que em marcaren quan era estudiant de BUP i el professor de Literatura ens dedicà tant de temps als seus alumnes, fora de l’horari lectiu perquè poguérem gaudir de la Literatura d’una forma menys reglada.